Welke grootformaat printers beschikken over witte inkt?

Met witte inkten kan u ook printen op gekleurde of transparante materialen. Een typische toepassing hiervan zijn raamstickers, waar krachtige, intense kleuren belangrijk zijn voor de zichtbaarheid. Een witte toplaag zorgt ervoor dat de kleuren schitteren en dankzij de speciale sandwich-techniek kan er zelfs dubbelzijdig geprint worden. Lijkt dit een interessante toepassing voor uw bedrijf? Lees hier meer over de mogelijkheden.

HP Latex printers met witte inkt

De HP latex technologie brengt veel voordelen, waaronder geurloze inkten op waterbasis. Hierdoor is er geen extra ventilatie nodig en werkt de operator in een veilige omgeving. Witte inkten werden voor het eerst geïntroduceerd bij de HP Latex R serie. De hybride flatbed printer kan zowel printen op harde als soepele substraten.

In tegenstelling tot andere printtechnieken zal de HP Latex witte inkt niet vergelen na verloop van tijd. Bovendien is het een kostefficiënte optie, dankzij de uitneembare printkoppen en het slim circulatiesysteem. Sinds februari 2021 bestaan er ook roll-to-roll printers met witte inkten, namelijk HP Latex 800W en 700W.

UV printers met witte inkt

Grootformaat printers met UV inkten staan bekend voor hun veelzijdigheid. Naast witte inkten beschikken deze printers vaak over transparante inkten waarmee u prachtige texturen kan creëren. Bekijk de Roland LEC2 serie als u op zoek bent naar een UV printer met geïntegreerde snijplotter.

Wilt u zowel flexibele folie als plaatmateriaal bedrukken? Dan is de Canon Arizona 135 GT interessant om te bekijken. U kiest voor een bekroonde technologie aan interessante voorwaarden. Bij deze vlakbed printer beweegt de printkop over de werktafel. Het efficiënte vacuümsysteem zorgt ervoor dat het te bedrukken materiaal stil blijft liggen tijdens het printen. Het printoppervlak beweegt niet en dat brengt veel voordelen teweeg.



← Vorige Volgende →