Vloerstickers en vloerbekleding

Vloerstickers en vloerbekleding

Vloerstickers voor binnen

We maken een onderscheid tussen vloerstickers voor binnen- of buitengebruik. Dit heeft alles te maken met de ondergrond waarop gekleefd wordt. In gebouwen vinden we voornamelijk tegels, parket, laminaat of gepolierde beton terug.

Dit zijn nagenoeg vlakke en gladde ondergronden, waardoor een standaard lijmlaag geen gevaar vormt voor het loskomen van de stickers. Wij bieden u een ruim assortiment, waaronder eenvoudig aan te brengen media voor een snelle en luchtbelvrije plaatsing.

Vloerstickers voor buiten

Asfalt, beton en klinkers zijn ruwe ondergronden . Wij bieden u een specifiek gamma aan vloerstickers geschikt voor een outdoor omgeving. Hierbij maken we een belangrijk onderscheid tussen plaatsen waar enkel voetgangers passeren en plaatsen waar ook voertuigen passeren, zoals openbare wegen en parkings.

Bekijk de productgidsBekijk alle outdoor vloerstickers

Vloerbekleding voor binnen

Om een interieur te voorzien van vloerbekleding bent u niet langer beperkt tot klassieke oplossingen zoals tapijt, laminaat en parket. Dankzij digitaal printbare vloerbekleding kan u grote oppervlaktes snel en eenvoudig bekleden. Patronen of designs met een digitaal geprinte twist tillen het interieur meteen naar een hoger niveau. Ook standen en decors kunnen aangekleed worden met digitaal geprinte vloerbekleding, zodat u bezoekers of toeschouwers een unieke beleving biedt.

Bekijk de productgidsBekijk alle indoor vloerbekleding

Tools voor vloerstickers

Bij een professionele plaatsing horen specifieke gereedschappen. Voor het kleven moet de ondergrond eerst gereinigd en ontvet worden. Wanneer u op een ruwe ondergrond kleeft, gebruikt u best een rubberen aandrukroller en een hittepistool of brander.

Bekijk de productgidsBekijk alle tools voor vloerstickers

Veelgestelde vragen

Antislip normen: hoe werkt het?

Er bestaan verschillende testmethodes om de antislipwaarde van een ondergrond te bepalen. Een van de meest gebruikte is de Duitse DIN 51130 Ramp Test met “R” – rating op een schaal van 9 t.e.m. 13. Daarbij is R13 het meest antislip. Ons gehele gamma aan media voor vloertoepassingen is voorzien van antislip certificering. U kan dit terugvinden in de datasheet van elk van onze producten, beschikbaar in onze webshop.

Waarom vloerstickers wel of niet lamineren?

Een laminaat wordt aangebracht om de laag inkt bovenop het printmedium te beschermen. Laminaten geschikt voor vloerstickers hebben bovendien een antislip toplaag. Vandaag bestaan er echter ook printmedia die reeds voorzien zijn van een antislip toplaag, waardoor u ze niet meer hoeft te lamineren.

Het voordeel van vloerstickers met antislip laminaat is dat ze een langere duurzaamheid hebben, gezien het laminaat een beschermende laag bovenop de inkt vormt. Het nadeel t.o.v. printmedia, reeds voorzien van een antislip toplaag, is de langere productietijd. Het aanbrengen van laminaat vergt tijdens de productie namelijk een extra handeling.

Wat houdt korte tot middellange termijn in?

Met korte tot middellange termijn wordt een tijdsduur van enkele weken tot max. 12 maanden bedoeld. Deze indicatie heeft betrekking tot de levensduur of duurzaamheid van de sticker.

Op een druk bewandelde plaats zoals bijv. een treinstation of een beurshal zal de levensduur of duurzaamheid van de vloersticker korter zijn. Hoelang moet de boodschap van uw klant zichtbaar blijven? Zo lang als mogelijk? Kies dan voor een combinatie met antislip laminaat.

U vindt de duurzaamheid per laminaat of printmedium steeds terug in onze webshop onder de rubriek ‘specificaties’.