BE INTERIOR

Snel navigeren

Wat we doen

Interieurtoepassingen

Inspiratie

Contact opnemen

Welkom bij BE INTERIOR by PantoonBenes

Hier start uw reis naar het tot leven brengen van het perfecte interieur. We geloven niet alleen in het vakmanschap, maar ook in interieurdesign als kunstvorm, waarin uw persoonlijke creativiteit centraal staat.

Ons doel is om uw visie als interieur professional tot werkelijkheid te brengen. Daarvoor hebben we een zorgvuldig samengestelde gamma van materialen die niet alleen esthetisch verbluffend zijn, maar ook functioneel en duurzaam.

Onze werking

Bij BE INTERIOR draait alles om het creëren van sfeer en het transformeren van ruimtes door middel van de juiste afwerking van muren, wanden, meubels en vloeren.

Met onze mix van gerenommeerde merken gaan we verder dan alleen het brengen van nieuwste trends en technologieën. Ons deskundige team staat klaar om u persoonlijk advies te geven en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. We luisteren naar uw behoeften, begrijpen uw visie en helpen u bij het vinden van de perfecte combinatie van materialen die bij uw ontwerp passen.

Als u voor ons kiest als uw betrouwbare partner, werken we samen aan harmonieuze en betoverende omgevingen die mensen inspireren, betoveren en comfort bieden.

Download ons Be Interior magazine

Magazine downloaden

Producten in de kijker

Blogberichten

Veelgestelde vragen over SQUID

Hoe moet ik SQUID stockeren?

SQUID is een zelfklevend textiel met een open structuur. Daarom is het zeer belangrijk ten alle tijde te stockeren zoals het aangeleverd wordt: strak om de rolkoker heen gespannen, m.b.v. tape in het midden en aan beide uiteinden van de rolkoker. U herbevestigt SQUID meteen na elk gebruik op deze manier. Dit is niet enkel een vereiste tijdens transport, maar ook voor en na het verwerken van SQUID in uw atelier.

De optimale temperatuur voor stockage van SQUID is 15°C tot 22°C. De optimale relatieve luchtvochtigheidsgraad voor stockage van SQUID is 50% tot 55%.

Wat gebeurt er als ik SQUID niet juist stockeer?

Wanneer u SQUID in afzonderlijke vellen of op zichzelf gerold laat staan of liggen, zal het door een wisselende omgevingstemperatuur en luchtvochtigheidsgraad loskomen van de backing. Op die plaatsen heeft het bijgevolg geen optimale hechting meer. Dit wordt zichtbaar na het monteren van SQUID, wat vervanging achteraf onvermijdelijk maakt.

Hoe kan ik SQUID printen?

SQUID bestaat voor 100% uit PES en is compatibel met Eco Solvent, Mild Solvent en UV inkt. Het is voorzien van een backing en kan een ICC profiel geschikt voor polyester textiel bedrukt worden.

Kan ik SQUID digitaal contour uitsnijden?

SQUID kan contour uitgesneden worden met een digitale vlakke snijtafel zoals van Esko Kongsberg. Omdat textiel een geweven structuur heeft, raden wij u aan enkel ronde of glooiende vormen uit te snijden en hoekige vormen te vermijden. SQUID kan niet contour uitgesneden worden met een digitale roll-to-roll snijplotter.

SNIJ INSTELLINGEN:

ESKO Kongsberg - getest met Kongsberg 50-100m/min. - Snelheid: 100% / 0,56G tot 1,7G.

ZUND - getest met G3_L2500 / module - UM-ZS / UCT-gereedschap / snelheid: 70 / Standaard glideshoe/ versnellingsniveau: 2 / Z-lower: 200 / onderlaag snijden: grijze transportband / software: ZCC.

SUMMA F serie - getest met F series F1612 (table cutter) met een kiss cutting mes - Slot position: auto / snelheid: 800 mm/s / lift up angel: °35 / overcute: 0.1 mm / pause job after current tool: Off / Segment helpen: Off Opmerking: Het materiaal kan enkel gesneden worden aan de hand van kiss cutting voor het snijden van grotere objecten met +/- 3mm tussen de hoeken.

Hoe verwijder ik blaasjes uit SQUID?

Blaasjes verschijnen soms wanneer er te veel spanning op de stof staat. Om dit te verhelpen, verwijder uw SQUID van het raam tot op de plaats waar u geen blaasjes meer ziet. Vervolgens kleeft u SQUID opnieuw vast met zo weinig mogelijk spanning. Als dit niet helpt, kan u de volledige stof van het raam trekken en opnieuw bevestigen. Zorg er steeds voor dat uw raam volledig stof- en vetvrij is en dat u SQUID goed aandrukt op het raam. De lijm is immers drukgevoelig. Bekijk deze video-tutorial hoe u blazen verwijderd tijdens applicatie.

Ik wil SQUID plaatsen, maar heb geen rakel?

Als alternatief kan u een kunststof lat, een klein snijplankje of een afgerond plamuurmes gebruiken. Zorg er wel steeds voor dat uw materiaal proper is en geen scherpe hoeken bevat. Die zouden het textiel kunnen beschadigen.

Kan ik SQUID krijgen op maat?

Neen. Op dit moment wordt SQUID enkel geproduceerd op rollen van 130 cm breed. De achterkant van het zelfklevend textiel is voorzien van een drager die bedrukt is met ruitjes. Hierdoor is het makkelijk om het textiel op maat te snijden. Let wel op dat u altijd 5cm overlap meerekent aan elke zijde vooraleer u in het textiel snijdt. Voor bredere ramen kan u meerdere stukken naast elkaar kleven. Bekijk op de instructievideo voor grote oppervlakken alvorens over te gaan tot installatie.

Zal ik mijn glas beschadigen bij het snijden van SQUID?

Neen, het glas is harder dan het mesje. Dit is ook de reden dat u het mesje regelmatig moet vernieuwen, afbreken of vervangen. Door het snijden zal het mesje immers bot worden. Zolang u een normaal cuttermes gebruikt en niet overdreven veel druk uitoefent op het glas, zal uw glas ongeschonden blijven.

Kan ik SQUID opnieuw kleven?

Neen, SQUID is herpositioneerbaar en dus makkelijk los te maken en terug te kleven tijdens de installatie. Na de installatie dient u, met behulp van een spatel, de lijm van SQUID te activeren door stevig aan te drukken. Deze handeling vindt u ook terug op onze video SQUID - aandachtspunten tijdens de installatie. Alleen dan kunnen we de kwaliteit en levensduur van SQUID garanderen zonder blaasvorming. We raden het dan ook af om daarna SQUID nog los te maken.

Is SQUID verwijderbaar?

Jazeker, SQUID kan gewoon van het raam getrokken worden zonder nalaten van permanente sporen. Lijmresten die eventueel achterblijven verwijdert u gemakkelijk met water.