Interieurfolie

Keep the body, change the skin

Onze zelfklevende interieurfolies bieden een veelzijdige, kosteneffectieve en duurzame oplossing voor diverse ontwerpuitdagingen.

Met ons breed gamma aan decoratieve interieurfolies tover je in een mum van tijd elk elke ruimte om tot een stijlvol interieur.

Beschikbaar in diverse stijlen zoals hout, (natuur)steen, beton, kleur, metaal, textiel en glitter.

 

Renoveren in een handomdraai

De variatie in beschikbare oppervlakken maakt het mogelijk een match te vinden om elk type interieur te renoveren of transformeren. Je kan je creatieve vrijheid om te experimenteren dys helemaal laten gaan. Daarnaast is de kwaliteit van de oppervlakken hoogwaardig, duurzaam en water resistent.

Keukens, badkamers of gewoon een meubel? Alle interieurfolies zijn warmte vervormbaar waardoor ze op vele verschillende oppervlakken kunnen toegepast worden zoals hout, aluminium of pvc.

Bekijk het volledige assortiment

Testimonial

met Steven van Interieur Folies

We gingen op bezoek bij onze klant Interieur Folies om eens te luisteren naar hun verhaal. Zij hebben enorm veel ervaring als het gaat om renoveren met interieurfolie, een betere criticus om onze interieurfolies onder de loep te nemen is er dus niet.

De resultaten zijn alvast mooi om te zien!

Lees de testimonial van Interieur Folies

Look & feel

Veelgestelde vragen

Wat zijn interieurfolies?

Interieurfolies zijn soepele, zelfklevende afwerkingsmaterialen die worden gebruikt om meubilair, wanden, kasten en muren te voorzien van een nieuwe look en feel.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en kunnen op verschillende ondergronden worden aangebracht.

Waarom interieurfolies gebruiken?

Interieurfolies bieden een kosteneffectieve en flexibele manier om oppervlakken te renoveren en te decoreren zonder de noodzaak van ingrijpende verbouwingen.

Ze worden gebruikt om oude oppervlakken nieuw leven in te blazen, beschadigingen te verbergen of gewoon om een frisse nieuwe uitstraling te creëren.

Interieurfolies vormen een oplossing voor zowel residentiële B2C als publieke B2B interieurs snel en kosteneffectief te vernieuwen.

In vergelijking met vervangen van meubilair is het bovendien milieuvriendelijker. In vergelijking met schilderen is het sneller en komen er geen afdekmaterialen, droogtijden, etc. bij kijken.

Elk interieur of onderdeel van een gebouw kan zeer snel worden vernieuwd. Of het nu een badkamermeubel, ingebouwde wandkast, bureau of tafel is, het kan allemaal bekleed of gewrapt worden met interieurfolie.

Welke merken interieurfolies vind ik bij PantoonBenes/Tripa?

SOIF® & Cover Styl®

Wat zijn de toepassingen met interieurfolie?

Interieurfolies kunnen worden toegepast op verschillende oppervlakken, waaronder meubels, muren, kasten, deuren, vloeren, keukenkasten, en nog veel meer. Ze zijn veelzijdig in gebruik en bieden talloze decoratiemogelijkheden.

Zijn interieurfolies vergelijkbaar met HPL?

Hoewel interieurfolies en HPL (High Pressure Laminate) beide worden gebruikt om oppervlakken te bedekken, verschillen ze in materiaal en toepassing. Interieurfolies zijn dunner en flexibeler dan HPL en bieden meer decoratieve mogelijkheden. Niet vlakke ondergronden kunnen worden bekleed met interieurfolie gezien de thermo-vervormbaarheid.

Zijn interieurfolies vergelijkbaar met behang?

Interieurfolies en behang hebben beide als doel oppervlakken te decoreren, maar interieurfolies zijn over het algemeen duurzamer en gemakkelijker schoon te maken dan traditioneel behang. Behang wordt voornamelijk toegepast op muren en wanden, terwijl interieurfolie ook wordt toegepast op meubilair.

Waarom interieurfolie i.p.v. schilderen?

Interieurfolie biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel schilderen. Allereerst biedt interieurfolie een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waaronder diverse kleuren, patronen en texturen die mogelijk niet haalbaar zijn met verf. Daarnaast is interieurfolie gemakkelijker aan te brengen dan verf en vereist het vaak minder voorbereiding van het oppervlak, wat resulteert in een snellere en schonere installatie zonder droogtijden die gerespecteerd moeten worden alvorens de ruimte opnieuw te kunnen betrekken. Bovendien kan interieurfolie worden aangebracht op verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof, waardoor het een veelzijdige optie is voor het decoreren en renoveren van verschillende oppervlakken.

Hoe kan ik opgeleid worden om interieurfolie toe te passen?

Tripa: Professionele opleidingen worden gegeven in het Tripa Experience Center. Klik hier voor meer informatie.

Pantoon: Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een opleiding, stuur dan een e-mail naar interior@pantoon.be.

Ben ik gecertificeerd en officieel erkend als installateur na het volgen van de opleiding?

Ja, na de opleiding ontvang je een certificaat. Dit is overigens een vereiste voor de garantie op toepassingen die binnen de specificaties vallen met Interieurfolie.

Wat is de rolbreedte van interieurfolie?

1220mm

Op welke oppervlakken kan ik interieurfolies toepassen?

Interieurfolie is op diverse oppervlakken eenvoudig te gebruiken. Meest voorkomende zijn gelakt hout, MDF en gelatexte wanden. Bepaalde ondergronden vereisen wel een voorbehandeling voor een goede hechting van de interieurfolies. Klik hier voor meer informatie over onze primers.

Op welke oppervlakken kan ik SOIF Versa-Tile toepassen?

De SOIF Versa-Tile is te gebruiken op dezelfde oppervlakken als de producten uit de andere categorieën. Doordat de Versa-Tile een dikkere toplaag heeft is deze ook geschikt voor vloeren en trappen vanwege de hogere mate van krasvastheid.

Zijn interieurfolies milieuvriendelijk?

Interieurfolies zijn veelal gemaakt van PVC, een duurzaam basismateriaal met een lange levensduur en worden vaak toepast om meubels en keukenkastjes te voorzien van een nieuwe look en hierdoor het geheel een langer bestaan te geven. Interieurfolies zijn VOC en REACH conform.

Zijn interieurfolies brandveilig?

De meeste producten uit het Cover Styl’ en SOIF programma zijn vlamdovend voorzien van een brandnormering.

Hoe lang gaan interieurfolies mee?

Interieurfolies hebben 10 jaar productgarantie tegen barsten, delamineren en vergelen. Voor meer informatie kijk in de garantievoorwaarden.

Hoe moet ik interieurfolies reinigen?

Met een PH – neutraal schoonmaakmiddel. Voorkom gebruik van schurende producten met een hoge en lage pH waarde. Gebruik een zachte pluisvrije doek of spons.

Kan ik interieurfolie restaureren in geval van beschadiging?

Ja dat kan. Let wel: Interieurfolies uit verschillende productie batches kunnen mogelijks een kleurafwijking hebben.

Hoelang ben ik ervan verzekerd dat referenties in het gamma blijven?

Omdat interieurfolie gevoelig is voor kleurtrends in de markt, wordt er iedere 2 tot 3 jaar een nieuwe collectie gelanceerd. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat sommige kleuren/dessins uit de oude collectie niet meer in de nieuwste voorkomen. De garantie op deze producten blijft geldig, maar de beschikbaarheid ervan is niet gegarandeerd.

Wat moet ik doen als er een fout in het geleverde materiaal zit?

Bezorg ons foto’s en een omschrijving van het probleem. Bij ieder project dient het batchnummer bijgehouden te worden. Tevens een restdeel van het materiaal gebruikt of ongebruikt.

Welke informatie vind ik in de datasheets?

In de datasheet van het product is onder andere de samenstelling van de folie, toegepast lijmtype , dikte en aanbrengmethode te vinden. Afhankelijk van het merk kan het zijn dat extra informatie in extra documenten als product bulletin en garantievoorwaarden te vinden zijn.

Wat is de levertermijn van interieurfolies?

Kijk op onze webshop naar beschikbaarheid. Stockartikelen worden met 1 à 2 werkdagen na bestelling uitgeleverd. Voor referenteis die niet voorradig zijn neemt u contact op met onze interne dienst verkoop.

Hoe moet ik interieurfolies stockeren?

De folies moeten droog en schoon en uit de buurt van direct zonlicht worden opgeslagen bij een temperatuur tussen de 5°C en 25°/30°C en een relatieve vochtigheid van 50%. Meer informatie is te vinden in de garantievoorwaarden van SOIF en Cover Styl.

Welke tools heb ik nodig om interieurfolies te monteren?

Primer, primer stick, rakels, cutter, ontvetter, lineaal, hetelucht pistool & plamuur.