SQUID raamtextiel

Wat is SQUID?

Stijlvolle raambekleding voor iedereen

SQUID is een zelfklevende, transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar overdag de inkijk belemmert.

Het effect van SQUID is vergelijkbaar met dat van bevroren glas of een voilegordijn, maar zijn unieke textuur geeft een warm en natuurlijk gevoel.

Maximale privacy

Dankzij SQUID Opaque

Op zoek naar stijlvolle raambekleding met maximale privacy? Ontdek de gloednieuwe SQUID Opaque! De nieuwe versie van SQUID heeft een dichtere weving waardoor de inkijk niet alleen overdag maar ook 's avonds wordt belemmerd.

  • Meer privacy, niet enkel overdag, maar ook ’s avonds
  • Hogere reflectie van direct zonlicht
  • Behoudt het zicht naar buiten, terwijl inkijk van buitenaf sterk verminderd.
  • Intenser kleurbereik bij bedrukking

Meer weten over SQUID Opaque? Lees onze blog

Bestel SQUID opaque

Eenvoudige installatie op elk type raam

SQUID is eenvoudig te installeren zonder ophangsysteem. Het is geschikt voor elk interieur en voor elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte.

Eindeloos veel mogelijkheden dankzij Digital Print

SQUID is geschikt voor grootformaat digitaal printen met latex*, eco-solvent en UV-inkten. Dit maakt het mogelijk om Squid te personaliseren naar wens van uw klant of zelf creatief aan de slag te gaan door een eigen collectie ontwerpen.

Personaliseer vergaderruimtes, geef een unieke twist aan een koffiebar, print logo's in vitrines, en meer. Met digitale print is een unieke look voor elk project maar een stap verwijderd.

*Enkel SQUID Latex Chalk kan u bedrukken met latex inkten.

Stockage, installatie en onderhoud

Een professionele installatie

SQUID installeren is eenvoudig als u de juiste montage gereedschappen gebruikt en u de installatie instructies volgt.

Download de installatiegids
De juiste manier van onderhouden

SQUID is een zelfklevend textiel dat met juist onderhoud jarenlang meegaat. Ook al lijkt het op een folie, toch is het een echt geweven textiel. Het onderhoud van SQUID is daardoor duidelijk verschillend van dat van raamfolie.

Download de onderhoudsinstructies
Video tutorials

Ontdek hoe kleine of grote oppervlakken SQUID aanpakt, hoe u blazen tijdens installatie verwijdert en hoe u meerdere stroken rand – tegen – rand zonder zichtbare naad monteert.

Ga voor niets minder dan een professioneel perfect resultaat. Laat u ondersteunen door deze video tutorials met belangrijke tips & tricks rond installatie.

Bekijk alle video tutorials
De juiste manier van stockeren

Stockage van SQUID vergt enkele simpele maatregelen. Volg deze instructies en voorkom elk risico op beschadiging:

  • Houd SQUID steeds strak om de rolkoker heen gespannen
  • Rol SQUID met de backing aan de buitenzijde op
  • Bevestig stroken tape in het midden en aan beide uiteinden
  • Rol nooit meer dan één vel SQUID om de rolkoker heen
  • Bescherm de uiteinden van de rolkokers
  • Stockeer SQUID van de begane grond af, in een ruimte met een omgevingstemperatuur van 15°C tot 22°C en een relatieve vochtigheidsgraad van 50% tot 55%

De juiste montage gereedschappen

Laat u inspireren

Veelgestelde vragen over SQUID

Hoe moet ik SQUID stockeren?

SQUID is een zelfklevend textiel met een open structuur. Daarom is het zeer belangrijk ten alle tijde te stockeren zoals het aangeleverd wordt: strak om de rolkoker heen gespannen, m.b.v. tape in het midden en aan beide uiteinden van de rolkoker. U herbevestigt SQUID meteen na elk gebruik op deze manier. Dit is niet enkel een vereiste tijdens transport, maar ook voor en na het verwerken van SQUID in uw atelier.

De optimale temperatuur voor stockage van SQUID is 15°C tot 22°C. De optimale relatieve luchtvochtigheidsgraad voor stockage van SQUID is 50% tot 55%.

Wat gebeurt er als ik SQUID niet juist stockeer?

Wanneer u SQUID in afzonderlijke vellen of op zichzelf gerold laat staan of liggen, zal het door een wisselende omgevingstemperatuur en luchtvochtigheidsgraad loskomen van de backing. Op die plaatsen heeft het bijgevolg geen optimale hechting meer. Dit wordt zichtbaar na het monteren van SQUID, wat vervanging achteraf onvermijdelijk maakt.

Hoe kan ik SQUID printen?

SQUID bestaat voor 100% uit PES en is compatibel met Eco Solvent, Mild Solvent en UV inkt. Het is voorzien van een backing en kan een ICC profiel geschikt voor polyester textiel bedrukt worden.

Kan ik SQUID digitaal contour uitsnijden?

SQUID kan contour uitgesneden worden met een digitale vlakke snijtafel zoals van Esko Kongsberg. Omdat textiel een geweven structuur heeft, raden wij u aan enkel ronde of glooiende vormen uit te snijden en hoekige vormen te vermijden. SQUID kan niet contour uitgesneden worden met een digitale roll-to-roll snijplotter.

SNIJ INSTELLINGEN:

ESKO Kongsberg - getest met Kongsberg 50-100m/min. - Snelheid: 100% / 0,56G tot 1,7G.

ZUND - getest met G3_L2500 / module - UM-ZS / UCT-gereedschap / snelheid: 70 / Standaard glideshoe/ versnellingsniveau: 2 / Z-lower: 200 / onderlaag snijden: grijze transportband / software: ZCC.

SUMMA F serie - getest met F series F1612 (table cutter) met een kiss cutting mes - Slot position: auto / snelheid: 800 mm/s / lift up angel: °35 / overcute: 0.1 mm / pause job after current tool: Off / Segment helpen: Off Opmerking: Het materiaal kan enkel gesneden worden aan de hand van kiss cutting voor het snijden van grotere objecten met +/- 3mm tussen de hoeken.

Hoe verwijder ik blaasjes uit SQUID?

Blaasjes verschijnen soms wanneer er te veel spanning op de stof staat. Om dit te verhelpen, verwijder uw SQUID van het raam tot op de plaats waar u geen blaasjes meer ziet. Vervolgens kleeft u SQUID opnieuw vast met zo weinig mogelijk spanning. Als dit niet helpt, kan u de volledige stof van het raam trekken en opnieuw bevestigen. Zorg er steeds voor dat uw raam volledig stof- en vetvrij is en dat u SQUID goed aandrukt op het raam. De lijm is immers drukgevoelig. Bekijk deze video-tutorial hoe u blazen verwijderd tijdens applicatie.

Ik wil SQUID plaatsen, maar heb geen rakel?

Als alternatief kan u een kunststof lat, een klein snijplankje of een afgerond plamuurmes gebruiken. Zorg er wel steeds voor dat uw materiaal proper is en geen scherpe hoeken bevat. Die zouden het textiel kunnen beschadigen.

Kan ik SQUID krijgen op maat?

Neen. Op dit moment wordt SQUID enkel geproduceerd op rollen van 130 cm breed. De achterkant van het zelfklevend textiel is voorzien van een drager die bedrukt is met ruitjes. Hierdoor is het makkelijk om het textiel op maat te snijden. Let wel op dat u altijd 5cm overlap meerekent aan elke zijde vooraleer u in het textiel snijdt. Voor bredere ramen kan u meerdere stukken naast elkaar kleven. Bekijk op de instructievideo voor grote oppervlakken alvorens over te gaan tot installatie.

Zal ik mijn glas beschadigen bij het snijden van SQUID?

Neen, het glas is harder dan het mesje. Dit is ook de reden dat u het mesje regelmatig moet vernieuwen, afbreken of vervangen. Door het snijden zal het mesje immers bot worden. Zolang u een normaal cuttermes gebruikt en niet overdreven veel druk uitoefent op het glas, zal uw glas ongeschonden blijven.

Kan ik SQUID opnieuw kleven?

Neen, SQUID is herpositioneerbaar en dus makkelijk los te maken en terug te kleven tijdens de installatie. Na de installatie dient u, met behulp van een spatel, de lijm van SQUID te activeren door stevig aan te drukken. Deze handeling vindt u ook terug op onze video SQUID - aandachtspunten tijdens de installatie. Alleen dan kunnen we de kwaliteit en levensduur van SQUID garanderen zonder blaasvorming. We raden het dan ook af om daarna SQUID nog los te maken.

Is SQUID verwijderbaar?

Jazeker, SQUID kan gewoon van het raam getrokken worden zonder nalaten van permanente sporen. Lijmresten die eventueel achterblijven verwijdert u gemakkelijk met water.