Grafische trends voor 2022

Van Brutal Design voor de jongere doelgroepen, tot monochrome effecten voor allen die rust zoeken. In 2022 zien we grote tegenstellingen. De nood naar innovatie brengt de contradicties bij elkaar. Dat heeft het Pantone Color Institute ook gemerkt. Speciaal voor 2022 hebben ze een volledig nieuwe kleur samengesteld: Pantone 17-3938 Very Peri.

Brutal Design

Deze trend is ééntje van alle tijden. In de geschiedenis zien we telkens opnieuw dat de jongere generaties breken met de maatschappelijke normen. Vandaag de dag wordt dit binnen de grafische wereld tot uiting gebracht via Brutal Design. Als print & sign specialist kan je hierop inspelen met fluo snijfolie of heel attractieve folies zoals holografische film of dichroïc films.

Monochrome effecten

Tegenwoordig experimenteren veel grafisch ontwerpers met sterk contrasterende monochrome effecten. Om op deze trend in te spelen kan witte inkt veel betekenen. Welke printers beschikken over witte inkt? Lees het in deze blog

Pantone kleur van het jaar 2022

Voor het eerst creëert het Pantone Color Institute een volledig nieuwe kleur: Pantone 17-3938 Very Peri, gevormd door een blauwe tint met rode en violette ondertonen. De kleur van 2022 weerspiegelt de innovaties en de transformaties die wereldwijd plaatsvinden.

"Terwijl we op weg zijn naar een wereld die sterker dan ooit verandert, biedt Pantone 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en een nieuwe kijk op de familie van blauwe kleuren die goed gekend en ruim gewaardeerd worden. Door de kwaliteiten van het blauw met een toets rood-violet te vermengen, drukt de kleur Very Peri een levendige en blijmoedige attitude uit, alsook een dynamische présence die een gedurfde creativiteit en uitdrukking van de verbeelding in de hand werkt," zegt Leatrice Eiseman, operationeel directeur van het Pantone Color Institute.