Eerste Colorado 1630 in België bij XL Reklame geïnstalleerd

Recent installeerde wij bij het in Mechelen gevestigde XL Reklame de allereerste Colorado 1630 UVgel Roll-To-Roll printer in België. Dit deden ze samen met Canon, dat eerder dit jaar een samenwerkingsverband aanging met ons voor de verkoop van de Colorado printers. Volgens zaakvoerder Dirk Teughels zal de Colorado vooral ingezet worden om bestaande klanten nog beter en sneller te kunnen bedienen met prijsgunstige en hoogkwalitatieve prints.



Lage cost of ownership

Doordat de focus bij XL Reklame meer op beletteren en signage ligt, is door de jaren heen het pure printwerk wat naar de achtergrond verschoven. Met de aanschaf van de Colorado 1630, ziet Dirk Teughels hier echter weer mogelijkheden. “Voor het rechttoe rechtaan printwerk zijn er tegenwoordig zoveel online aanbieders, dat het voor bedrijven als het onze, bijna niet mogelijk is om printwerk aan dergelijke prijzen aan te bieden én er ook nog iets aan te verdienen. Maar met de gunstige aankoopprijs en lage verbruikskosten van de Colorado 1630 zie ik echter wel mogelijkheden en het houdt daar ook niet op.”



Veelzijdig inzetbaar

De Colorado 1630 gebruikt de bekende UVgel-printtechnologie, die naast een mooie kleurweergave ook bijzonder krasvast is, waardoor lamineren in vele gevallen niet hoeft. Dirk: “Als je niet moet lamineren, is dat een stap én kost minder. Maar de proof is in the pudding, en daarom hebben we op meerdere drukke doorgangplaatsen in het bedrijf vloerstickers gekleefd die we met de Colorado geprint hebben. En tot nu toe doorstaan de stickers de test met glans, dus gaan we die extra troef ook volop uitspelen, want time is money.”



Mat en glossy printen met zelfde inkt

Een ander item dat voor Dirk een belangrijke factor was bij de keuze voor de Colorado, is het feit dat je zowel mat als glossy kan printen. Dirk vult aan: “Het stelt ons in staat om op eender welk moment de best geschikte look te kiezen voor een bepaald product. Denk maar aan zaken zoals posters en behangpapier, waar een matte finish een must is en dat met één simpele muisklik zonder extra kosten. Dit is zondermeer uniek en zowel de meerwaarde als extra opportuniteiten hiervan zijn gigantisch.”



Onbemand printen met tweede mediarol

Voor een maximale inzetbaarheid, opteerde XL Reklame ook voor een dubbele input. Dirk: “Een tweede mediarol in de machine is op zich niet zo spectaculair, maar automatisch wisselen tussen de twee invoerrollen is het dan weer wel. Ook dat biedt weer extra voordelen, want met een tweede rol in de machine, laten we de printer gewoon doorwerken na de uren. De UVgel-printtechnologie maakt dat je eigenlijk alle materialen kan bedrukken, zelfs textiel. Zolang het maar op rol zit, kunnen we het verwerken. Bijkomend voordeel van de koude UV-droging, is dat er geen materiaalvervorming is en de prints kant en klaar voor verwerking en levering uit de printer komt. Geen droogtijden, nikske, nada!”



Snel en dubbelzijdig printen

“Met printsnelheden tot 100m²/uur, is de Colorado naar onze normen een zéér snelle printer en dat terwijl de kwaliteit ook nog prima blijft. Ook de printbreedte van 1,6 meter is meer dan voldoende voor ons, want breder is daarom niet altijd praktischer. Koppel dat aan de mogelijkheid om ook dubbelzijdig te printen en dan weet je dat je een productiemonster in huis hebt. Met de aanschaf van één Colorado 1630 hebben we onze printcapaciteit gewoon verdubbeld. In sommige opzichten is de Colorado een beetje te vergelijken met een groot uitgevallen desktopprinter. Media plaatsen en printen maar.”

Lees meer over Colorado printers