PantoonBenes  en Lab9 Pro slaan de handen in elkaar voor large format printing

Lab9 Pro, systeemintegrator gespecialiseerd in Apple in education en B2B, en PantoonBenes, specialist in grootformaatprinters uit Temse, gaan samenwerken om grafische bedrijven een totaaloplossing aan te bieden voor large format printing.

De twee bedrijven gaan een langdurig partnership aan met de bedoeling elkaars aanbod aan te vullen en wederzijds te versterken. Ze willen daarmee nu al anticiperen op de snel veranderende eisen van de markt. Met dit partnerschap komen ze beter tegemoet aan de vraag van drukkerijen naar een totaaloplossing om verder te digitaliseren.

Lab9 Pro is al 28 jaar actief in de grafische sector. De systeemintegrator begeleidt grafische bedrijven & drukkerijen van manuele naar digitale printprocessen. Deze samenwerking tussen Lab9Pro en PantoonBenes houdt concreet in dat klanten van Lab9Pro die interesse hebben in large format printing naadloos beroep kunnen doen op de aanvullende expertise van PantoonBenes. Omgekeerd geldt ook dat klanten van PantoonBenes voor Apple-producten, specifieke grafische opleidingen of gespecialiseerd advies bij Lab9 langs kunnen komen. Lab9Pro en PantoonBenes begeleiden klanten van A tot Z bij het opzetten en implementeren van hun machinepark.

Digitalisering en automatisering

Geert Coolman, CEO van Lab9 Pro legt uit: “Wij zien dat de printindustrie de voorbije jaren in een digitale stroomversnelling gekomen is, cfr.de industrie 4.0. Voor drukkerijen wil dit onder andere zeggen dat zij zich meer en meer moeten heruitvinden, hun productieprocessen digitaler en ‘slimmer’ moeten inrichten en een sterke online aanwezigheid moeten uitbouwen om een digitale verbinding met hun klanten te kunnen onderhouden.”

“Drukkerijen kijken hiervoor ook steeds vaker naar het aanbod van grootformaatprinters omdat deze een breed gamma aan afgewerkte producten kunnen produceren en bovendien zeer geschikt zijn om gepersonaliseerd drukwerk te kunnen aanbieden. Hoewel we sterk geloven in de mogelijkheden van large format printing, is dit nooit echt onze focus geweest”, geeft Coolman toe. “Dankzij dit partnerschap kunnen onze klanten voor large format printing nu ook terecht bij PantoonBenes. Samen begeleiden wij hen bij dit proces van begin tot einde.”

Bij PantoonBenes was er een gelijkaardige nood. Arnoud D’Hondt, Algemeen Directeur bij PantoonBenes: “Onze klanten zien ons niet meer louter als een leverancier van grootformaatprinters. Ze doen beroep op ons om hun volledig productieproces van nabij op te volgen. Veel drukkerijen willen bovendien verdere stappen zetten in hun digitalisering, met een printwebshop bijvoorbeeld om nog vlotter tegemoet te komen aan de digitale noden van hun klanten. Wij willen hen daarbij niet in de kou laten staan en vinden het dan ook belangrijk om hen te kunnen doorverwijzen naar Lab9 Pro, een partner waar we vertrouwen in hebben.”

Lees meer over workflow optimalisatie


Web-to-Print oplossingen

“Naarmate we meer vraag krijgen naar een totaaloplossing op maat van onze klanten, ervaren we de nood aan extra expertise op vlak van automatisering en web-to-printoplossingen", aldus Raf Thibaut, Managing Director bij PantoonBenes. “Deze expertise is ruimschoots voorhanden bij Lab9 Pro. Op vlak van digitalisering en automatisatie hebben zij een jarenlange reputatie opgebouwd. We zijn trots dat we met hen als onafhankelijke marktleiders een complementaire dienstverlening kunnen aanbieden binnen de grafische markt.”

Ontdek de mogelijkheden van Web-to-Print


Over Lab9 Pro

Lab9 Pro heeft 28 jaar ervaring als systeemintegrator in de IT-sector (B2B) met focus op de creatieve markt – waarbij het bedrijven en scholen helpt met hun digitale transformatie, met Apple-producten en/of Adobe-software. Ten slotte biedt Lab9 Pro opleidingen aan, om meer te halen uit Apple-producten en Adobe software. Lab9 Pro met locaties in Kortrijk, Deurne en Hasselt werd opgericht in 1993 als Online Grafics, en boekte in 2020 een omzet van 32 miljoen euro met 64 medewerkers.

Bekijk alle opleidingen