Textielbedrukking: toepassingen

Textielbedrukking: toepassingen

Kleding bedrukken

Kleding bedrukt u eenvoudig dankzij transferdruk. Bij deze digitale druktechniek wordt het ontwerp eerst uitgeplot of geprint op flexfolie. Vervolgens wordt het ontwerp door middel van een hittepers aangebracht op de gewenste kledij. De combinatie van warmte en druk zorgt ervoor dat de flexfolie goed hecht op het textiel.

Transferdruk is naast zeefdruk de meest gebruikte techniek om snel logo’s, tekst of full-color prints aan te brengen op kledij. In tegenstelling tot zeefdruk zijn er lage instelkosten. Kleine oplages worden hierdoor voordeliger. Dankzij transferdruk produceert u snel en eenvoudig originele geschenken of gepersonaliseerde kledij voor bedrijven, verenigingen, evenementen, etc.

Wat heeft u nodig voor kleding bedrukking?

Om te starten met transferdruk heeft u een hittepers en afhankelijk van de toepassing ook een digitale snijplotter en/of printer nodig. Daarnaast is de keuze van transfermedia bepalend voor het resultaat. Volg hieronder ons advies voor het maken van de juiste keuze.

Een hittepersen, printer en/of snijplotter

Welke toestellen het best bij uw bedrijf passen is afhankelijk van wat u uw klanten wil aanbieden: ontwerp in één of een beperkt aantal kleuren, of complexer ontwerp zoals in de afbeelding hierboven.

Advies over uw investering

Cutflex, flock en printflex

U wordt wegwijs gemaakt doorheen de verschillende soorten flexfolies. Kies uit het gamma gekleurde flexfolie om uit te snijden of het gamma printflex om full-color prints te maken.

Advies over uw transfermedia

Soft-signage: vlaggen en spandoeken

Soft-signage is trending! Meer en meer wordt bedrukt textiel ingezet als signalisatie. Bekende voorbeelden hiervan zijn beachflags en textiel opgespannen in metalen frames. De meest geschikte printtechniek is afhankelijk van de verwachte duurzaamheid.

Hoe maakt u vlaggen en spandoeken?

Als u wilt starten met soft-signage kan u kiezen uit twee printtechnieken: bedrukking via sublimatie of rechtstreeks printen op het textiel. Om een keuze te maken, is één vraag cruciaal: Wilt u promotionele producten aanbieden of eerder duurzame?

Duurzame toepassingen

Textiel bedrukken via sublimatie

Bij sublimatie print u eerst op transferpapier om vervolgens via een hittepers of kalander de print te sublimeren op uw textiel dat minstens 50% polyester bevat. Omdat de inkt niet als een laag bovenop het textiel ligt maar indringt in de stof, is deze printtechniek zeer duurzaam.

Kies voor sublimatie wanneer de kwaliteit, levensduur en duurzaamheid van uw prints voor u prioriteit zijn.

Bekijk ons gamma sublimatieprinters

Promotionele toepassingen

Print rechtstreeks op textiel

Textiel kan ook rechtstreeks bedrukt worden. Dit kan met inkjet printers zoals HP Latex printers. Deze techniek wordt vaak ingezet bij promotionele toepassingen. De duurzaamheid is hier minder relevant, de prijs en snelheid daarentegen wel.

Indien u op zoek bent naar een veelzijdige en milieuvriendelijk print oplossing, is HP latex de ideale keuze. Maak prints voor zowel binnen- als buitentoepassingen op een zeer groot aantal materialen, inclusief textiel.

Bekijk ons gamma Latex printers

Objecten bedrukken

Textiel objecten kunnen ook bedrukt worden. Kies voor een aangepaste hittepers met speciale persplaten of maak gebruik van accessoires zoals een teflon kussen of andere onderplaat.

Hoe bedrukt u objecten met transferdruk?

Gebruik de juiste pers om objecten te bedrukken

Met de juiste hittepers kan u ook textiel objecten zoals petten, schoenen en ballen bedrukken. Deze speciale hittepersen hebben aangepaste persplaten zodat het object er perfect in past.

Bekijk alle hittepersen voor objecten

Vergroot de mogelijkheden van uw vlakke hittepers

Objecten zijn soms eenvoudiger te bedrukken als u gebruik maakt van één van de accessoires. U kan kiezen om de onderplaat te verwisselen met een kleinere onderplaat. Dit maakt de bedrukking van bijvoorbeeld paraplu’s veel eenvoudiger. Een teflon kussen is handig als u objecten of textiel wilt bedrukken met ritssluitingen of knopen.

Bekijk alle tools
Bekijk alle accessoires

Niet gevonden wat u zocht?

Ontdek onze volledige productgids over textielbedrukking! Bekijk de productgids