Textielbedrukking: advies over uw investering

Textielbedrukking: advies over uw investering

Advies over software

Alles begint met een leuk idee. Om uw idee ook vorm te geven maakt u gebruik van een tekenprogramma. Vervolgens stuurt u het ontwerp naar een printer, snijplotter of de combinatie van beiden. Hiervoor maakt u gebruik van een driver of een zogenaamd ‘RIP-programma’ met extra functies. De combinatie van een tekenprogramma en RIP programma behoort tot de mogelijkheden en is de meest moderne manier van werken.

Ontwerpsoftware

Adobe Illustrator en CorelDRAW zijn bekende tekenprogramma’s die ook kunnen gebruikt worden om bestanden op te maken voor transfers. Deze programma’s bieden veel ontwerp functionaliteiten, maar beschikken niet over een driver of Raster Image Processor, kortom RIP. De RIP-software is nodig om uw ontwerp te profileren – anders gezegd te vertalen - in uw toestel.

Het programma SAi Flexi beschikt zowel over ontwerp functionaliteiten als een RIP. SAi Flexi is daarom een all-in-one, design, print & cut software. Het is een volwaardig beletteringsprogramma dat uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid, waarmee u uw snijplotter of grootformaat printer rechtstreeks aanstuurt. Wij kunnen dit programma aanbieden en zorgen ook voor installatie en opleiding.

Ontdek SAi Flexi

RIP Software

Roland Versaworks wordt bij de elke Roland printer meegeleverd. Deze RIP zorgt voor de volledige uitvoer van de elders klaargemaakte bestanden en beschikt over verschillende functionaliteiten, zoals meerdere copies, tiling, print&cut met alle mogelijkheden, spot color mapping en variabele data. Roland Versworks beschikt niet over ontwerpmogelijkheden en wordt gebruikt in combinatie met een tekenprogramma.

Roland CutStudio wordt bij elke Roland snijplotter meegeleverd. Met deze software tekent en bewerkt u cirkels en curves, plaatst u tekst op lijnen, en importeert en snijdt u bestanden in een groot aantal formaten vanuit een tekenprogramma. De software beschikt over een Windows-driver, Windows-plug-ins voor Adobe Illustrator® en CorelDRAW®, en Mac Plug-in voor Illustrator.

Summa Winplot software wordt meegeleverd bij de Summa snijplotters. Deze sofware beschikt niet over ontwerpmogelijkheden en wordt gebruikt in combinatie met een tekenprogramma.

Advies over snijplotters

Er bestaan twee technologieën van snijplotters, namelijk de tangentiële-, en de sleepmes-technologie. Waar de eerste vooral voordelen biedt als het om kleine en gedetailleerde ontwerpen gaat is de voordeligere sleepmes-technologie geschikt voor de meer algemene toepassingen.

Kiest u voor een desktop model met sleepmes of een groter formaat met tangentieel mes? Wij helpen u verder met het maken van de juiste keuze.

Sleepmes

De sleepmes-technologie is de meest courante snijtechnologie en vindt u terug bij verschillende merken waaronder Roland en Summa. Het excentrisch sleepmes wordt in de correcte richting gedraaid door een slepende beweging, waarbij het mes nooit uit de folie verwijderd wordt.

Tangentiëel mes

Tangentiële snijtechnologie staat garant voor superieure snijresultaten. Het tangentieel mes wordt autonoom aangestuurd en wordt door een motortje telkens opnieuw in de juiste draairichting geplaatst waarna het zijn weg verder zet.

Zo zal bij het snijden van een hoek het mes omhoog worden gehaald, vervolgens gedraaid, waarna het snijden verder gaat. Tangentiële snijplotters genieten de voorkeur bij het snijden van taaie materialen zoals flock folie door de hogere snijdruk.

Onze selectie snijplotters voor textielbedrukking

Roland GS-24

Starter | Desktop | Sleepmes | 60 cm

Deze desktop snijplotter is compact en gebruiksvriendelijk, ideaal voor starters in textielbedrukking.

Bekijk het startpakket

Summa S-Class 2 T75

Professional | Large format | Tangentiëel mes | 76 cm

Deze veelzijdige snijplotter verenigt de kracht en de precisie van de Summa S Class met authentieke tangentiële snijtechnologie.

Bekijk het startpakket

Advies over printers

Als u full-color prints wil maken voor textielbedrukking, zal u zowel een printer als een snijplotter nodig hebben. U kan kiezen tussen een printer met geïntegreerde snijplotter of een printer en aparte snijplotter. Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

2-in-1: Printer en geïntegreerde snijplotter

Een 2-in-1 systeem is plaatsbesparend, dus ideaal voor kleine werkruimtes. Daarbij hoeft u slechts één handeling uit te voeren om zowel te printen als te snijden. Handig als u tijdens het drukken ook klanten wil verder helpen. Wanneer textielbedrukking een belangrijk onderdeel van uw aanbod wordt, kiest u met een printer en geïntegreerde snijplotter voor gebruiksgemak.

Bekijk onze selectie

Printer en aparte snijplotter

Indien u al een groot formaat printer heeft, zal een aparte snijplotter de logische keuze zijn. Voor een meer autonome manier van werken met verschillende soorten toepassingen zoals textielbedrukking, belettering en reclamepanelen, vormen een aparte printer en snijplotter de ideale partners voor uw bedrijf.

Waarom kiezen voor een gescheiden print & cut systeem?
  • U heeft al een printer of snijplotter en wil uw activiteiten uitbreiden
  • U heeft behoefte aan meer flexibiliteit en efficiëntie

Bekijk alle roll-to-roll-printers

Bekijk alle snijplotters

Onze selectie 2-in-1 printers/snijplotters

Roland BN-20*

Starter | Desktop | 51 cm breedte

Deze desktop printer met geïntegreerde snijplotter is compact en gebruiksvriendelijk, ideaal voor starters in textielbedrukking.

Bekijk dit startpakket

Roland TrueVIS SG2-300*

Professional | Large format | 76.2 cm breedte

Dit print & cut toestel is de perfecte partner voor uw bedrijf. De SG2-300 printer/snijplotter levert de vertrouwde kwaliteit van de bekroonde Roland TrueVIS2-technologie.

Bekijk dit startpakket
*Deze printer is uitgerust met eco-solvent inkten. Wij raden daarom aan steeds te werken in een geventileerde ruimte.

Advies over hittepersen

Een hittepers, ook gekend als warmtepers of transferpers, heeft u zeker nodig als u textiel wil bedrukken via een transfer methode. Een pers bestaat uit twee persplaten waarvan één warm wordt. Het te transfereren textiel én onze flexfolie wordt in de juiste positie op de onderste plaat gelegd. De bovenste verwarmde plaat wordt naar beneden gebracht. Door de flexfolie tijdens een welbepaalde tijd op het textiel te persen, komt een perfecte hechting tot stand.

Vlakke hittepersen

Vlakke hittepersen, ook gekend als T-shirt persen, zijn standaard uitgerust met vlakke persplaten. Ze worden vooral gebruikt voor het bedrukken van kledij en katoenen tassen.

Welke vlakke hittepers past het best bij uw bedrijf?

Wanneer u af en toe textiel bedrukt, dan kan u starten met een manuele pers. Met deze pers heeft u garantie op kwaliteit, maar u mag niet afgeleid worden tijdens het gebruik. Zo dient u de pers namelijk op het juiste moment manueel te openen.

Indien u op regelmatige basis textiel bedrukt, dan kan u beter kiezen voor een semi-automatische of volautomatische pers. Deze persen openen automatisch na een vooraf ingestelde tijd. Zo kan u tijdens het persen zonder zorgen andere taken uitvoeren of klanten verder helpen.

Wanneer u grote oplages produceert is een hittepers met twee onderplaten de snelle partner voor uw bedrijf.

Bekijk onze selectie

Hittepersen voor objecten

U kan ook objecten bedrukken zoals petten, schoenen of ballen. Hiervoor heeft u een hittepers nodig waarvan de persplaten specifiek zijn gevormd naargelang het object dat u wilt bedrukken.

Gebruik de juiste pers om objecten te bedrukken

Met de juiste hittepers kan u ook textiel objecten zoals petten, schoenen en ballen bedrukken. Deze speciale hittepersen hebben aangepaste persplaten zodat het object er perfect in past.

Bekijk alle persen voor objecten

Vergroot de mogelijkheden van uw vlakke hittepers

Objecten zijn soms eenvoudiger te bedrukken als u gebruik maakt van één van de accessoires. U kan kiezen om de onderplaat te verwisselen met een kleinere onderplaat. Dit maakt de bedrukking van bijvoorbeeld paraplu’s veel eenvoudiger. Een teflon kussen is handig als u objecten of textiel wilt bedrukken met ritssluitingen of knopen.

Bekijk alle tools
Bekijk alle accessoires

Onze selectie vlakke hittepersen

Sefa E-CLAM 50

Starter | Manuele pers

Deze budgetvriendelijke pers is volledig manueel te bedienen. Dit houdt in dat u bij het toestel blijft tijdens het persen. Ideaal als u af en toe textiel bedrukt.

Sefa CLAM Pro

Professional | Semi-automatische pers

Deze pers sluit manueel maar opent automatisch dankzij een elektromagneet die loslaat wanneer de timer afgaat. Ideaal wanneer u andere activiteiten combineert met textielbedrukking.

Sefa DUPLEX Pro

Expert | Volautomatische pers

Deze pers is het meest geavanceerde model. Het toestel sluit en opent automatisch door middel van luchtdruk. Daarnaast heeft deze pers twee persplaten. U kan tijdens het persen het volgende drukwerk voorbereiden.

Niet gevonden wat u zocht?

Ontdek onze volledige productgids over textielbedrukking! Bekijk de productgids