Textielbedrukking: advies over transfermedia
Cutflex en flock
Cutflex en flock zijn gekleurde folies. Met behulp van een snijplotter kunnen ze in allerlei vormen uitgesneden worden. Het verschil tussen cutflex en flock is eenvoudig te herkennen: cutflex is namelijk een dunne gladde film terwijl flock kleine fluweelzachte haartjes heeft.
Ideaal voor tekst, logo’s en iconen
Cutflex en flock worden vooral gebruikt voor afgelijnde ontwerpen die bestaat uit enkele kleuren. Omdat er geen hoge instelkosten zijn, kan u zonder problemen kleine oplages maken. Ideaal voor originele geschenken en gepersonaliseerde kledij voor bedrijven, verenigingen en evenementen.
Textielbedrukking met cutflex of flock: hoe werkt het?
Zowel cutflex als flock worden in spiegelbeeld uitgesneden met behulp van een snijplotter, vervolgens uitgepeld en door middel van een hittepers op het gewenste textiel geperst. Tot slot haalt u de drager weg.
Onze tutorial toont u de werkwijze stap voor stap. Vergeet niet de gebruikersinstructies te downloaden. Hier vindt u de juiste instellingen per type cutlfex of flock terug.
Welke toestellen heeft u nodig?
Als u wil starten met cutflex of flock heeft u een hittepers en een snijplotter nodig. Welk toestel het best past bij uw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de frequentie van gebruik, de toepassingen en het gebruiksgemak. Wij adviseren u graag bij het maken van uw investering.
Ontvang een cutflex kleurenwaaier
Het cutflex gamma telt meer dan 150 kleuren, ontdek ze allemaal! Vraag nu uw gratis kleurenwaaier aan.
Printflex
Printflex is een beprintbare folie speciaal voor transferdruk. Deze dunne film is ideaal voor een complex ontwerp, ook wel full-color ontwerp genoemd, met een veelheid aan kleuren en kleurovergangen. De standaard printflex is wit, maar er ook transparante, gekleurde en metallic printflex behoren tot de mogelijkheden.
Ideaal voor Full color ontwerpen
Printflex wordt grotendeels gebruikt voor full-color ontwerpen met een veelheid aan kleuren en kleurovergangen. Omdat er geen hoge instelkosten zijn, kan u zonder problemen kleine oplages maken. Ideaal voor originele geschenken en gepersonaliseerde kledij voor bedrijven, verenigingen en evenementen.
Textielbedrukking met printflex: Hoe werkt het?
De eerste stap is het versturen van het ontwerp vanuit de RIP software naar de printer. Vervolgens wordt het ontwerp uitgesneden. Daarna volgt een handeling, namelijk het verwijderen van het overtollige materiaal, ook wel uitpellen genoemd. Na het uitpellen houdt u enkel het te transfereren ontwerp op de drager over. Hierna volgt een tweede handeling, namelijk het aanbrengen van transfer tape. Dankzij de transfer tape, ook wel applicatietape genoemd, kan u vervolgens het ontwerp van de drager verwijderen en exact positioneren op het textiel. Als laatste voorbereidende handeling stelt u de hittepers in voor de transfer van uw ontwerp op het textiel. Eens het ontwerp volgens de juiste duurtijd en temperatuur getransfereerd is, opent u de hittepers om tot slot de transfer tape te verwijderen.
Ontdek zelf hoe eenvoudig textielbedrukking is met printflex. Onze tutorial toont u de werkwijze stap voor stap. Vergeet niet de gebruikersinstructies te raadplegen.
Welke toestellen heeft u nodig?
Als u wil starten met printflex heeft u naast een hittepers ook een printer en snijplotter nodig. Kies voor een printer met geïntegreerde snijplotter of een printer en aparte snijplotter.
Welk toestel het best past bij uw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de frequentie van gebruik, de toepassingen en het gebruiksgemak. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Flexfolie voor nylon
Kleding of voorwerpen gemaakt van nylon of lycra, zoals regenvesten of paraplu’s, zijn behandeld met een afstotende toplaag. De samenstelling van deze toplaag wordt bepaald door de fabrikant. Hierdoor kan het voorkomen dat de cutflex of printflex speciaal voor nylon toch onvoldoende hecht. Daarom raden wij aan om eerst de hechting te testen, vooraleer de productie aan te vangen.
Folie speciaal voor gesublimeerde stoffen
Wanneer u nog nooit van sublimatie gehoord heeft, dan heeft u het zeker en vast al gezien. Bijna alle shirts in voetbal of wielersport zijn gemaakt van gesublimeerd textiel. U kan ze extra personaliseren, maar met gewone flex dringt de gesublimeerde inkt in de folie. Gebruik daarom subli-stop: flexfolie speciaal ontwikkeld voor gesublimeerd textiel.
Tools & accessoires
Maak uw werk eenvoudiger door de hulp vanverschillende tools en accessoires speciaal voor transferdruk. Pel eenvoudig met een weeder, bescherm uw pers met een teflon vel of verspreid de persdruk op een egale manier dankzij speciale transfer-kussens.
Welk snijmes heeft u nodig?
Cutflex en printflex kan u zonder problemen contoursnijden met een standaard sleepmes of tangentiëel mes. Enkel voor Flock zal u een ander mes nodig hebben!
Snijmesjes voor flock
Roland print & cut toestel:
Roland Contour Snijmesjes ZECA-3050. Dit mes past in uw standaard meshouder.
Summa met Sleepmes:
Summa Dragknife Sandblast én meshouder van 2 mm.
Summa met tangentiëel mes:
Summa Tangential Sandblast Knife. Dit mes past in uw standaard tangentiële meshouder.
Niet gevonden wat u zocht?
Ontdek onze volledige productgids over textielbedrukking! Bekijk de productgids
Login and Registration Form