Trends 2021 voor professionals in print & sign

What's trending? Met deze trends hopen wij u als print & sign specialist te inspireren en enthousiasmeren.

Veel leesplezier en wees van harte welkom bij PantoonBenes voor een persoonlijk gesprek over één of meerdere van deze mogelijkheden!















1. Behangcirkels

Deze trendy toepassing is waar digitale print en binnenhuisinrichting elkaar vinden. Met kwalitatieve print, oogstrelend design en slimme media maakt u het verschil.

Kom er alles over te weten

2. Veiligheid

2020 heeft ons meer dan eens doen stilstaan bij onze eigen veiligheid en die van anderen. Dat zal alvast ook in 2021 het geval zijn. Onze sector speelt voor zij die het zouden vergeten een prominente rol.

Naast preventiesignalisatie ontstonden nieuwe veiligheidstoepassingen zoals hoestschermen en virus - remmende beschermfolies. Maar hoe veilig is het allemaal tegen COVID-19?

Lees meer hierover

3. Online productpersonalisatie

Digitale print biedt legio personalisatie-mogelijkheden. Koppel dit aan een online platvorm waar uw klant zich creatief kan uitleven en zijn gepersonaliseerd item meteen kan bestellen en uw succesformule voor het komende jaar is (print)klaar.

Ontdek de mogelijkheden

4. Duurzaamheid & Ecologie

Duurzaamheid wordt de laatste jaren steeds meer een hot maar ook een complex topic. Onze tip: kies voor transparante leveranciers met kennis van zaken. Wij vroegen Avery Dennison, een van de meest toonaangevende folieproducenten, om ons te woord te staan met hun visie, houding en toekomstplannen rond duurzaamheid en ecologie.

Lees het interview met Elisabeth Park van Avery Dennison

5. Grafische trends

Van gradients naar blurry & blended: Verlooptinten of kleurovergangen zijn al enkele jaren een populaire trend. In 2021 zullen veel ontwerpers overschakelen naar nog meer gemengde achtergronden, bijvoorbeeld door toevoeging van een korrelfilter.Pantone kleur van 2021: Pantone ColorInstitute heeft gekozen voor een kleurenhuwelijk met een boodschap van kracht en hoop die zowel tijdloos als inspirerend is.

Meer weten Read on!