Azonprinter all in one oplossing

Azon Direct to Film oplossing

Professional Direct To Film Solution

Azonprinter is een Europese machinebouwer dewelke professionele roll-to-roll DTF oplossingen samenstelt. De Pronto+, Primo+ Neon en Primo+ Neon X vormen telkens een totaaloplossing met printer, poedermachine en oven, waardoor er geen manuele tussenkomst nodig is om tot een afgewerkt product te komen. Bovendien bieden de automatische cleaning procedures van de printer de grootste mate van bedrijfszekerheid, zelfs bij langere afwezigheid en zijn deze configuraties zeer geschikt voor het verwerken van hoge volumes.

Belangrijke kenmerken

DTF totaaloplossing
DTF totaaloplossing

Dit 3-in-1 systeem beschikt over een high-end printer, transferpoedershaker en oven in één systeem. De Epson printer zorgt voor consistente, hoogwaardige kleurkwaliteit met scherpe resultaten: Variabele drop grootte 3,5 tot 20 picoliter, max. resolutie van 2880 DPI

Azon dtf inkt
Azon inkt & Neon kleuren

Deze inkten zijn uw garantie op een consistente kleurkwaliteit en bedrijfszekerheid. De beschikbare neon kleuren geven een extra uitstraling aan je ontwerpen en genereren zo een toegevoegde waarde.

Azon consumables
Wit & zwart lijmpoeder

Azon heeft zowel wit als zwart lijmpoeder beschikbaar om op alle ondergronden de beste opaciteit te verzekeren

hot and cold peel
Hot & cold peel

Het is mogelijk de transfer zowel warm of koud heel vlot te peelen met de Azon DTF film

Geïntegreerd filtersysteem Azon
Geïntegreerd filtersysteem

Het geïntegreerde filtersysteem zorgt er voor dat mogelijke dampen meteen worden afgevoerd en gefilterd

Ecolabel
OEKO-TEX & CE gecertificeerd

Eco-vriendelijk proces met watergedragen textiel pigment en PU transferlijm

Azon roll-to-roll systeem

Waarom kiezen voor Azonprinter?

Genoodzaakt om sneller hogere volumes te verwerken? Dan is Azonprinter zijn direct to film productielijn wat jij nodig hebt. Het roll-to-roll 3-in-1 systeem print, heeft een transferpoedershaker en fixeert de lijm in één geautomatiseerd systeem waardoor er geen manuele tussenkomsten nodig zijn. Hierdoor gaat het productieproces veel sneller en werkt het, buiten een druk op de startknop, volledig zelfstandig. Kiezen voor Azonprinter is kiezen voor bedrijfszekerheid. Dankzij de hoog kwalitatieve componenten die worden gebruikt is de DTF technologie tot maturiteit gekomen. Zijn uitstraling en mooie looks krijgt u er gratis bij!

 • Uitstekende lijmpoeder hechting
 • Levendige, consistente (neon) kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hogere volumes

Hoe werken de Azon roll-to-roll printers?

De film wordt vooruit gespoeld in de printer om vervolgens naar de poedershaker gestuurd te worden, dit door middel van een vacuümrol. Het lijmpoeder wordt optimaal over de breedte van de rol verdeelt. Daarna gaat de film naar de verwarmingszone en kan deze aan de achterzijde terug worden opgerold. Vervolgens kunnen de DTF transfers overgezet worden door middel van een transferpers op verschillende soorten textiel.

Azon inkten & lijmpoeders

De watergedragen textiel pigment inkten & PU transferlijm zijn OEKO-TEX gecertificeerd en zijn geschikt voor transfer op de meeste textielsoorten, zowel op donker, wit en gekleurd textiel. De inkten zorgen in combinatie met de Epson printer voor een uitstekende en consistente kleurkwaliteit. Het poeder is beschikbaar in zowel wit als zwart, dit voor een betere dekking op donker textiel. DTF technologie is bovendien geschikt voor het transfereren op textiel of harde ondergrond zoals hout, metaal, acrylaat, …

Azon inkten en poeder
Azon omgevingscondities

Omgeving en onderhoud

De juiste omgeving voor deze printer is uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat er geen direct zonlicht op het toestel schijnt of er onnatuurlijke luchtverplaatsingen voordoen. Een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid wordt aangeraden, dit tussen de 20 en 25°C met een luchtvochtigheid van minimum 40%. Dit is van groot belang om het poeder op de juiste korrelgrootte te houden zodat de poederlijm zich mooi kan verdelen.

Om de printkoppen in de best mogelijk staat te houden is regelmatig onderhoud een vereiste. Dit gaat voornamelijk over de ‘capping station’ en ‘wipers’ die proper moeten worden gehouden. De Primo+ printers zijn geprogrammeerd om de reguliere cleanings zelf uit te voeren volgens een bepaald onderhoudsschema.

Azon DTF printers

Azon Pronto+

Pronto+

 • Epson SC-P6000
 • CMYK + Wit
 • Levendige kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk

Azon Primo+ Neon

Primo+ Neon

 • Epson SC-P6000
 • CMYK + Wit + Neon Magenta & Neon Yellow
 • Inkt mixers voor alle kleuren
 • Automatische cleaning
 • Led statuslamp

Azon Primo+ Neon X

Primo+ Neon X

 • Epson SC-P7000
 • CMYK + Wit + Neon M, Y, orange & green
 • Inkt mixers voor alle kleuren
 • Automatische cleaning
 • Led statuslamp