Vacature Commercieel binnendienst medewerker

Jouw toekomst in groot formaat druktechnologie

Over Pantoon

Bij Pantoon NV, gevestigd te Temse, zijn we met een team van twintig medewerkers een toonaangevende speler op het vlak van groot formaat digitale druktechnologie. Pantoon verkoopt groot formaat printers, toebehoren en diensten aan creatieve maakbedrijven binnen de grafische sector (buitenreclame, signalisatie, carwrapping e.a.) en binnen de architecturale markt, zowel binnen (wandbekleding, meubelbekleding, raamdecoratie enz.) als buiten (gevelrenovaties en energiebesparende raamfolies).


Hét commerciële aanspreekpunt bij Pantoon

Als nieuw commercieel binnendienst medewerker word jij hét commercieel aanspreekpunt voor klanten en prospecten. Jouw expertise op het vlak van producten en prijzen zijn uitmuntend en oplossingsgericht denken ligt in jouw natuur. Je hebt nauwe contacten met de leveranciers zodat onze klanten perfect weten wanneer hun producten ter beschikking zijn en geleverd worden. Verder ben je voor ons bedrijf verantwoordelijk voor de orderopvolging van A tot Z waarbij je proactief te werk gaat. Je krijgt hiervoor ondersteuning van de verantwoordelijke van de binnendienst en de collega’s van buitendienst.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Je begint je dag met een verkwikkende klim richting ons kantoor op de eerste verdieping. Een stop in onze onlangs gerenoveerde keuken voor verse koffie zorgt voor een perfecte start. Dan duik je in de mailbox. Een van onze Key Accounts heeft een prestigieus project voor een bekend museum binnengehaald en vraagt jou om mee te denken over de uitvoering ervan. Met jouw expertise weet je meteen welke producten je kan voorstellen. Gezien het volume onderhandel je meteen een projectprijs bij de leverancier. Na overleg met jouw Budi (buitendienst) bied je een scherp voorstel aan. Je zal de offerte later even nabellen en opvolgen.

Iets later belt er een prospect. Die heeft jouw stalen goed ontvangen van dat nieuwe product waarnaar hij op zoek was. Je beantwoordt zijn bijkomende vragen waarna je het order noteert en dit van A tot Z opvolgt. Later krijg je een mail van een collega met de levertermijn van een bepaald product. Je koppelt terug waarna je een backorder mag inzetten voor een klant. Je zal dit zelf gaan bestellen bij de leverancier en het aankooporder opvolgen zodat dit tijdig bij de klant geraakt.

Voor je de dag afsluit, vervolledig je nog een offerte voor een nieuwe klant. Je zoekt in eerste instantie alternatieven voor de producten die hij voorheen bij de concurrentie bestelde. Uiteindelijk bereken je hierop een mooie marge. Nog even een klant informeren over de levertermijn van te bedrukken behang en jouw dag vol afwisseling zit erop!


Jouw profiel
 • Ervaring met een binnendienstfunctie/orderbegeleiding binnen een KMO-omgeving
 • Orderinput en -opvolging zijn je niet onbekend
 • Commerciële ingesteldheid
 • Zin om ons gamma tot in de puntjes te leren kennen
 • Multi-tasker die ondersteuning kan bieden
 • Uitstekende kennis van Nederlands, met praktische kennis van Frans en Engels
 • Sterke vaardigheden in Office-pakketten
Wat biedt Pantoon jou?
 • Een fulltime positie (39u/week) met 6 ADV-dagen bij vast dienstverband
 • Competitieve verloning en extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en groepsverzekering na vast dienstverband
 • De kans om zelfstandig te werken binnen een gemotiveerd en collegiaal team
 • De mogelijkheid om jezelf optimaal te ontplooien in je job
 • Functie gerelateerde opleidingen

Word jij enthousiast van deze vacature en ben je helemaal klaar om er in te vliegen? Stuur dan je CV naar raf.thibaut@pantoon.be en dan nodigen we je graag uit voor een kopje koffie. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons succesverhaal!

Over PantoonBenes